• Imprimeix

Cicle de jornades sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible

27/04/2017 10:04
ODS 1

El 25 de setembre de 2015, l’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar la resolució “Transformar el nostre món: l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible”, que conté 17 objectius globals i 169 fites associades a assolir en l’horitzó de l’any 2030.

Aquesta resolució fa una crida a desenvolupar respostes nacionals ambicioses per implementar l’Agenda 2030. És per aquest motiu que el Govern de Catalunya, en el Pla de Govern per a la XI legislatura, va assumir el compromís d’elaborar un pla nacional que assegurés l’aplicació de l’Agenda 2030 al nostre país.

En el procés d’elaboració d’aquest Pla Nacional, on actualment treballen els diversos departaments de la Generalitat de Catalunya, s’ha organitzat un cicle de 6 jornades per analitzar alguns dels reptes i compromisos que el nostre país té plantejats en relació a l’Agenda 2030 global i la seva aplicació a Catalunya.

El cicle de jornades està centrat en els 6 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) analitzats al Fòrum Polític d'Alt Nivell de Nacions Unides 2017:

- Jornada ODS 1: Erradicar la pobresa a tot el món i en totes les seves formes. Data: 5 de maig. 

- Jornada ODS 2: Posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l'agricultura sostenible. Data: 12 de maig.

- Jornada ODS 3: Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats. Data: 19 de maig.

- Jornada ODS 5: Aconseguir la igualtat de gènere i apoderar totes les dones i les nenes. Data: 26 de maig.

- Jornada ODS 9: Construir infraestructures resilients, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació. Data: 2 de juny.

- Jornada ODS 14: Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, mars i recursos marins per al desenvolupament sostenible. Data: 9 de juny.

Properament es publicaran les ponències, les relatories de la taula rodona i els vídeos de cadascuna de les jornades.

Enllaços relacionats