• Imprimeix

‘Climate futures: The road after Paris’

La conferència, organitzada pel CADS i el CIDOB, explorarà la naturalesa, les implicacions i els reptes de l'Acord de París sobre canvi climàtic.

22/01/2016 15:01
Foto planeta Terra

El 5 de febrer de 2016 el CADS i el CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs) organitzen la conferència ‘Climate futures: The road after Paris’, amb l'objectiu d'analitzar a fons l'Acord de París sobre canvi climàtic. 

Com serà la nova governança climàtica global? Fins a on pot arribar l’Acord de París pel que fa als objectius de mitigació del canvi climàtic? A l’Acord es recull l’objectiu de mantenir l'escalfament global per sota dels 2ºC així com de sumar esforços per limitar l'increment de la temperatura a 1,5 ºC, és aquest realment un objectiu factible? El nou règim climàtic es basa en l’acció voluntària, com es transformaran els compromisos voluntaris nacionals en una acció coherent en el marc d’aquest acord? L’acord de París no es jurídicament vinculant, per tant, com rendiran comptes els diferents països? Quins riscos poden suposar els eventuals canvis de govern en relació amb aquests compromisos voluntaris? Exercirà la transparència una paper central en aquest respecte? Com es finançarà la descarbonització de les economies en via ràpida de desenvolupament? Quin serà el rol de les ciutats i els altres actors locals? Quin serà el rol dels interessats que no són Parts de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (CMNUCC)? Aquestes i altres preguntes es discutiran durant el seminari, que reunirà experts de tot Europa per avaluar els resultats de la COP21 de París.

La conferència serà presentada pel director del CADS, Arnau Queralt, i el director del CIDOB, Jordi Bacaria. L'investigador del CIDOB, Luigi Carafa, moderarà les intervencions dels següents experts:

  • Teresa Ribera, directora del think tank francès IDDRI (Institut du développement durable et des relations internationales);
  • Miranda Schreurs, directora de l'Environmental Policy Research Centre de la Freie Universität Berlin;
  • Bert Metz, conseller d’European Climate Foundation  i anterior co-president del Grup de Treball sobre Mitigació del Canvi Climàtic a l’IPCC (Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic);
  • Josep Enric Llebot, catedràtic de Física de la Matèria Condensada a la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Després de les intervencions dels experts, s'obrirà un torn de debat amb el públic. Finalment, el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, clourà l'acte.

Aquesta jornada, que tindrà lloc al Recinte Modernista Sant Pau, s’emmarca dins del cicle de diàleg ‘Climate futures’ sobre la governança mundial del canvi climàtic arran de la COP21, inaugurat pel CADS i el CIDOB a l’inici d’aquesta cimera.

L'acte serà íntegrament en anglès. L'accés és lliure, prèvia inscripció a través d'aquest enllaç.

Aquesta és la segona conferència del cicle de diàleg 'Climate futures', inaugurat pel CADS i el CIDOB arran de la COP21

Enllaços relacionats