• Imprimeix

Conferència 'Climate Futures: Financing the Low-carbon Energy Transition' i inauguració de l’exposició ‘Cap on anem?’

07/02/2017 16:02
Cap on anem?

El proper divendres 17 de febrer de 2017, el CADS, el CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs), l'IDDRI (Institute for Sustainable Development and International Relations) i el Recinte Modernista de Sant Pau organitzen la conferència ‘Climate futures: Financing the Low-carbon Energy Transition’, amb l’objectiu d’analitzar els reptes de la financiació d’un sistema energètic baix en carboni. Aquesta conferència, que tindrà lloc a les 10h al Recinte Modernista de Sant Pau, s’emmarca dins del cicle de diàleg ‘Climate futures’ sobre la governança mundial del canvi climàtic.

La conferència serà presentada pel director del CADS, Arnau Queralt, i el director del CIDOB, Jordi Bacaria. L'investigador sobre energia i canvi climàtic del CIDOB, Luigi Carafa, moderarà les intervencions dels següents experts:

  • Nisrine Elkortbi, directora de Finances de l’Agència Marroquina d’Energia Solar (MASEN);
  • Gireesh Shrimali, director de Climate Policy Initiative India;
  • Tancrède Voituriez, director del Programa Governança de l’IDDRI;
  • Irene Monasterolo, associada post-doctoral a The Frederick S. Pardee Center for the Study of the Longer Range Future, Boston University.

La cloenda de la sessió anirà a càrrec de Dan Lewis – Cap de la Unitat de Reducció de Riscos Urbans de UN Habitat. En acabar es procedirà a la inauguració de l’exposició audiovisual de Kadir van Lohuizen “Cap on anem?”, que mostra el patiment de les persones que perden les seves terres i fonts d’ingressos com a resultat de l’augment del nivell del mar i l’erosió costanera. Després de recórrer altres grans ciutats del món, aquesta exposició arriba a Barcelona gràcies al Programa de Perfils de Ciutats Resilients d’ONU-Habitat, la col·laboració de la Fundació Privada Hospital de Santa Creu i Sant Pau i el suport del CADS.

L’acte serà íntegrament en anglès. L'accés és lliure, prèvia inscripció a través d'aquest enllaç. La mateixa inscripció permet l’accés a la inauguració de l’exposició “Cap on anem?” i la degustació d’un dinar lleuger.

 

 

Experts de l'Índia, el Marroc, els Estats Units i Europa es reuneixen a Barcelona per reflexionar sobre com fomentar una major inversió en infraestructura baixa en carboni en economies emergents i en desenvolupament. Tot seguit, s’inaugurarà l'exposició audiovisual ‘Cap on anem?’ sobre les conseqüències humanes de l’augment del nivell del mar.