• Imprimeix

La Comissió Europea convoca el primer Premi Europeu al Desenvolupament Sostenible

L'objectiu del premi és reconèixer iniciatives inspiradores que contribueixin de forma transformadora a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030.

20/06/2018 09:06
Premi Europeu al  Desenvolupament Sostenible

La Comissió Europea posa en marxa per primera vegada un Premi Europeu al Desenvolupament Sostenible que reconeix els esforços i la creativitat de persones, empreses i organitzacions en l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els ODS són un conjunt de 17 objectius i 169 fites aprovats per 193 països durant la Cimera de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, celebrada del 25 al 27 de setembre de 2015, i que s'integren dins de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible.

Els objectius específics d'aquest premi són: 

  • Reconèixer iniciatives a la Unió Europea amb una contribució transformadora cap a l'assoliment de l'Agenda 2030 del desenvolupament sostenible.
  • Promoure un major desenvolupament de les iniciatives a la Unió Europea centrades en el desenvolupament sostenible, incloent una consciència i implicació creixents de ciutadans i actors rellevants a la Unió Europea.
  • Identificar iniciatives que puguin actuar com a "ambaixadores de sostenibilitat" per als europeus per tal d'animar els altres a progressar cap a un millor desenvolupament sostenible.

Tenint en compte el caràcter transversal dels ODS, el Premi Europeu al Desenvolupament Sostenible es centra en un projecte específic vinculat al tema seleccionat anualment pel Fòrum Polític d'Alt Nivell de les Nacions Unides. En aquesta primera edició, el tema del premi és "Empoderar a les persones i garantir la inclusió i la igualtat". 

El concurs està obert a quatre categories de participants:

  • Joves
  • Organismes públics
  • Organismes privats
  • Societat civil

Frans Timmermans i Jyrki Katainen, vicepresident primer i vicepresident de la Comissió Europea, respectivament, donaran a conèixer els guanyadors en una cerimònia de gran nivell que tindrà lloc a la primavera de 2019. El premi, de caràcter simbòlic i sense recursos econòmics, aportarà una gran visibilitat que es pot traduir en un major interès públic i una cobertura més àmplia dels mitjans de comunicació.

En el procés selectiu la Comissió Europea comptarà amb el suport de la Plataforma multilateral d'alt nivell creada per a la implementació dels ODS a la Unió Europea i de la qual el CADS forma part a través de la xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC).

La data límit per a la presentació de candidatures és el 14 de setembre de 2018. 

 

Consulta les bases i participa-hi!