• Imprimeix

7enes jornades sobre el canvi climàtic a Catalunya

Les jornades s'han dedicat enguany a la presentació i discussió interna del contingut del Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya.

Foto de grup 7enes Jornades sobre Canvi Climàtic a Poblet

Els dies 2 i 3 de juliol de 2015 es van celebrar les 7enes jornades sobre el Canvi Climàtic a Catalunya, dedicades enguany a la presentació i discussió interna dels resultats del Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya (TICCC). Durant les jornades, que van tenir lloc al monestir de Poblet, una representació dels més de 100 autors participants van posar en comú el contingut del 24 capítols de l’informe.

El TICCC s’estructurarà en quatre parts. La primera analitzarà l’evolució de les bases científiques del canvi climàtic des del 2010; la segona estarà centrada en els impactes, la vulnerabilitat i l’adaptació dels sistemes naturals; la tercera exposarà i analitzarà els impactes, la vulnerabilitat i l’adaptació dels sistemes humans, però també les eines de què es disposa per a mitigar-lo. Finalment, la quarta part estarà dedicada a la governança i la gestió del canvi climàtic, amb un capítol específic dedicat a la recerca i la innovació.

En un any tan important pel canvi climàtic com el 2015, que finalitzarà amb la COP21 de París, resulta encara més important donar continuïtat a les dues edicions anteriors, publicades l’any 2005 i 2010, amb l’objectiu de recollir, analitzar i difondre l’estat actual del coneixement científic sobre el canvi climàtic a Catalunya.

Els treballs d’elaboració del contingut de l’informe, per part dels autors, es preveu que acabin durant el mes de setembre de 2015, moment en el qual començarà el corresponent procés de revisió i edició. La seva publicació està prevista per la primavera del 2016.

El TICCC és un projecte conjunt del CADS, l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic, el Servei Meteorològic de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans, i compta amb la col·laboració del Grup d’Experts en Canvi Climàtic de Catalunya.

Data d'actualització:  09.07.2015