• Imprimeix

Jornada sobre Adaptació i mitigació del canvi climàtic: presentació del contingut del 2n i 3r volum del 5è IPCC.

El 29 d'abril de 2014 va tenir lloc la Jornada "Adaptació i mitigació del canvi climàtic: presentació dels darrers informes de l'IPCC", organitzada pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), el Grup d'Experts de Canvi Climàtic de Catalunya (GECCC) i l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC), amb la col·laboració de la Fundació Catalunya-La Pedrera.

En aquesta jornada diversos experts van facilitar les claus per entendre la importància i el contingut dels volums II (Impactes, adaptació i vulnerabilitat), aprovat el 29 de març, i III (Mitigació del canvi climàtic), aprovat el 12 d'abril, del 5è Informe sobre el Canvi Climàtic de l'IPCC que, juntament amb el volum I (bases científiques del canvi climàtic) publicat l'octubre de 2013, conformen la totalitat del 5è Informe. Aquests documents recullen el coneixement més exhaustiu i actualitzat en matèria de canvi climàtic i les seves conclusions són fonamentals tant pels governs com pel institucions econòmiques, empreses i el conjunt de la ciutadania perquè el canvi climàtic incideix en pràcticament totes les àrees econòmiques, socials i ambientals.

L'acte va ser presentat pel Dr. Javier Martín-Vide, catedràtic de geografia física de la UB, (aquí la presentació) i va comptar amb dues ponències amb els continguts i les conclusions de cada volum. La Dra. Asunción Lera, investigadora del Centre for International Climate and Environmental Research-Oslo (CICERO), que ha participat com autora líder d'aquest informe, va exposar el volum II (aquí la presentació), i el Sr. Iñaki Gili, responsable de mitigació de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic i expert en negociacions internacionals, ho va fer amb el volum III (aquí la presentació).

Així mateix l'acte va comptar amb una taula rodona amb:

Dra. Marta Guadalupe Rivera, Departament d'Indústries Agroalimentàries i Ciències Ambientals (Universitat de Vic).

Dr. Ramón Vallejo, sotsdirector del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) i professor titular de Fisiologia Vegetal de la Universitat de Barcelona.

Dr. Agustín Sánchez Arcilla, catedràtic del Departament d'Enginyeria Hidràulica, Marítima i Ambiental. Universitat Politècnica de Catalunya.

Dr. Esteve Corbera, Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals. UAB.

Dr. Mariano Marzo, catedràtic d'Estratigrafia i professor de Recursos Energètics i Geologia del Petroli a la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona.

Data d'actualització:  19.06.2015