• Imprimeix

Benvinguda del President

benvinguda_del_president

L’any 1998 el Govern de Catalunya va crear el CADS, concebut com un òrgan d’assessorament estratègic en relació amb les polítiques i les actuacions amb incidència sobre el desenvolupament sostenible del nostre país. Va ser una decisió pionera que hem d’agrair especialment al Sr. Pere Duran Farell, primer president del consell.

Gràcies a la visió i bon govern del Dr. Gabriel Ferraté, que va ser-ne president durant més de 12 anys, el CADS s’ha consolidat com un òrgan al servei del país. De les generacions presents però també –i sobretot- de les futures.

El CADS és una institució viva, que batega gràcies a l’excel·lent equip de consellers que l’integren. Persones de reconegut prestigi i amb una visió privilegiada dels reptes que el nostre país –dins d’un context global- ha d’afrontar en relació a la seva sostenibilitat. Un conjunt de consellers que, de forma voluntària, i des de la seva independència de criteri i amb el suport indispensable i sempre entusiasta d’un excel·lent equip tècnic, tenen com a missió ajudar al nostre país a millorar el seu present i encarrilar un futur més pròsper, just, saludable i respectuós amb el seu medi ambient.

Assessorem per fer front a reptes diversos en àmbits tan crítics com l’alimentació, l’energia, l’aigua, el patrimoni natural, el capital humà, l’activitat productiva i la innovació, i ho fem en un context social de canvi profund i en un moment on les principals institucions internacionals han assumit la importància de desenvolupar-nos respectant els límits físics i ambientals del nostre planeta.

No estem sols: els reptes que té  Catalunya són  reptes globals i des de setembre de 2015, quan Nacions Unides va aprovar els Objectius de Desenvolupament Sostenible, tenim una agenda ben definida i amb vocació transformadora per treballar amb la resta de la comunitat internacional fins a l’any 2030.

A més, el CADS té l’oportunitat de participar en els esforços per assolir una Europa més sostenible a través de la Xarxa Europea de Consells Assessors en Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible (EEAC), la qual presideix des de gener de 2015 i on participa en diversos grups de treball.

Avançar vers el desenvolupament sostenible requereix, sobretot, la implicació ciutadana i us convidem a visitar la nostra pàgina web, on podeu trobar informació i recursos sobre el desenvolupament sostenible de Catalunya. Espero que la visita us sigui útil i us convido a fer-nos arribar els vostres comentaris i suggeriments.

Moltes gràcies per la vostra atenció.

 

Ferran Rodés i Vilà

President del CADS

 

Data d'actualització:  21.12.2015